Ανθρωπολογία

Euaggelia Verganelaki Euaggelia Verganelaki

Βγάλε από την ζωή σου 6 βασικά αγκάθια – εμπόδια.

 

Αυτό είναι και το βασικό ερώτημα που μου θέτουν όλοι όσοι έρχονται σε εμένα  :

“Πως μπορώ να είμαι καλά μέσα μου και να το νιώθω; ”

Απάντηση :  Βγάλε από την ζωή σου 6 βασικά αγκάθια – εμπόδια.

Πάμε λοιπόν μαζί να δούμε ποια είναι αυτά.

 

  • #1   Να συμπεριφέρεσαι στον εαυτό σου όπως θα ήθελες οι άλλοι να του συμπεριφερθούν. Μην υποβιβάζεις τον εαυτό σου λεκτικά (ή και με αρνητικές συμπεριφορές ) γιατί έτσι δίνεις το παράδειγμα και στους γύρω σου να το ακολουθήσουν. Πιο απλά, αν εσύ συμπεριφέρεσαι στον εαυτό σου σαν να είναι πατάκι, τότε τί περιμένεις; να μην σε πατήσουν; Σκέψου το λίγο. Είναι απλό.

 

  • #2  Σταμάτησε να ζεις στο παρελθόν ή να προβληματίζεσαι και να στεναχωριέσαι για το μέλλον.  Φαντάσου οτι έχεις πάει μια υπέροχη εκδρομή σε ένα εκπληκτικό μέρος και εσύ σέρνεις μια βαλίτσα ασήκωτη και δεν βλέπεις τίποτε γύρω σου από την κούραση και αγανακτείς για τον δρόμο που έχεις μπροστά σου. Τι μπορείς  να κάνεις ;  Άνοιξε επιτέλους την βαλίτσα και κάνε μια εκκαθάριση, πέταξε και άφησε πίσω σου ότι δεν σου είναι χρήσιμο.

 

  • #3  Σταμάτησε την Υπερ-ανάλυση που οδηγεί στην παράλυση του μυαλού σου. Ψάχνοντας συνεχώς  για ένα ΄Γιατί’ χάνεις το Τώρα και αυτό είναι κουραστικό τόσο για εσένα όσο και τους γύρω σου. Δες και σημείωσε τα σημεία που είναι σε κάθε περίπτωση δυσλειτουργικά και ήταν εμπόδιο για την εξέλιξή σου και αμέσως μετά  προχώρησε σε δράση. Η στασιμότητα είναι μη παραγωγική.

 

  • #4  Αν περιμένεις να νιώσεις σημαντικός, γιατί θα σου το πουν οι γύρω σου, τότε λυπάμαι αλλά αληθινά σημαντικός δεν θα νιώσεις ποτέ. Σίγουρα με αυτό τον τρόπο θα καταφέρεις να ζεις ανάλογα τα κέφια που έχουν οι άλλοι και όχι εσυ. Να είσαι Αυτόφωτος και όχι Ετερόφωτος.

 

  •  #5  Υπάρχουν άνθρωποι που ζουν με σκοπό να ευχαριστήσουν όλους τους άλλους ή τουλάχιστον αυτό προσπαθούν. Δεν τα κατάφεραν ποτέ να τους ευχαριστήσουν όλους. Και στο τέλος της ημέρας ήταν απόλυτα απογοητευμένοι με όλους και όλα, μα πιο πολύ με τον ίδιο τους τον εαυτό. Σταμάτησε λοιπόν να πιστεύεις πως μπορείς να τους ευχαριστήσεις όλους.  Είναι ανώφελο και εσύ θα είσαι ο μοναδικός χαμένος τελικά.

 

  • #6  Η Αξία σου εξαρτάται από εσένα και μόνο εσένα . Όταν αυτή την πρόταση την κατανοήσεις τότε θα έχεις λύσει τον γρίφο της ύπαρξης σου και σίγουρα θα είσαι πιο ανάλαφρος. Σκέψου ένα χαρτονόμισμα τι αγοραστική αξία έχει αν είναι τσαλακωμένο ή καινούργιο; Την ίδια. Αν όμως του βάλεις εσύ φωτιά ;  Μονάχα αν εσύ το κάψεις τότε θα χάσει την αξία του.

Aπαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση χωρίς την αναφορά προς την ιστοσελίδα μας.