Κοινωνικά

Euaggelia Verganelaki Euaggelia Verganelaki

-Τοξικές σκέψεις; -όχι ευχαριστώ!

Ο σύγχρονος άνθρωπος καθημερινά βομβαρδίζεται από απαιτήσεις και υποχρεώσεις. Από πιέσεις εξωτερικές σε όλα τα επίπεδα, οικογένεια, σχέσεις, εργασία, αλλά και εσωτερική πάλη με τον ίδιο τον εαυτό. 

 


Οι ανάγκες αυξάνουν τις απαιτήσεις και αρκετές από αυτές είναι πλασματικές. Τοξικές σκέψεις φορτίζουν το μυαλό καθημερινά. Αυτή η τοξικότητα μπορεί να διαπεράσει το μυαλό και την ψυχή και να φτάσει στο σώμα.

 
Ο τρόπος που σκεφτόμαστε επηρεάζει την ζωή μας .Ο φόβος, το άγχος, και όλες οι αρνητικές καταστάσεις λειτουργούν ως τροχοπέδη και η προοπτική μιας ζωής ευτυχισμένης μοιάζει ουτοπία. Η τοξική σκέψη προκαλεί δυσλειτουργίες στην ελεύθερη βούληση και στις διαπροσωπικές σχέσεις. 

Έχουμε παρατηρήσει αρκετές φορές να γελάμε, να νιώθουμε όμορφα και αυτόματα να λειτουργούμε ενοχικά.
«Σε καλό να μας βγουν τα γέλια..» ή «φτού φτού σε καλό μας, τι μας έπιασε και γελάμε έτσι;» Εκφράσεις που τις έχουμε λίγο πολύ ακούσει όλοι μας ή τις έχουμε πει. Γιατί; Γιατί πιστεύουμε πως η καλή σκέψη και η χαρά είναι σπάνιο αγαθό, δύσκολο και δυσεύρετο και αν κάποια στιγμή το ακουμπήσουμε είναι θέμα τύχης. Και όμως. Η συναισθηματική κάθαρση από τις τοξίνες που μας φορτίζουν οι πάσης φύσεως αρνητικές σκέψεις καθημερινά, είναι στο χέρι μας .

Εξαρτάται από μας αν θα καθαρίσουμε.

Σπάμε τα δεσμά της αρνητικής περιοριστικής σκέψης, συνειδητοποιώντας πως ότι διαδραματίζεται στο εσωτερικό μας κόσμο, μας δίνει ώθηση ή μας εμποδίζει να έχουμε όλα όσα επιθυμούμε. Σκεφτόμαστε αρνητικά και ως αποτέλεσμα ζούμε περιοριστικά, δεν κάνουμε όνειρα από φόβο μήπως και αποτύχουμε. Ζούμε σε έναν κόσμο τα όρια του οποίου εμείς έχουμε θέσει. Όρια περιορισμένα και περιοριστικά. Δεν είναι πως δεν τολμάμε επειδή οι καταστάσεις είναι δύσκολες .Οι καταστάσεις είναι δύσκολες γιατί εμείς δεν τολμάμε.
 Εμπόδιο στην τόλμη είναι οι τοξικές σκέψεις, που τις κάνουμε κτήμα μας. Θυμηθείτε.. η επανεκκίνηση και η προσωπική ενδυνάμωση,  είναι συνώνυμο της συναισθηματικής κάθαρσης. Όπως καθαρίζω τον χώρο που ζω πρέπει να μάθω να αποβάλλω και να καθαρίζω το μυαλό μου από τις άσκημες σκέψεις.

Aπαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση χωρίς την αναφορά προς την ιστοσελίδα μας.