Στην Ελλάδα ο τίτλος “πεθερά” είναι τουλάχιστον επικός και κατά περιπτώσεις, καθόλου παρεξηγημένος. Πάντοτε θα υπάρχουν οι εξαιρέσεις, που θα επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Παρεμβατική πεθερά είναι η μητέρα εκείνου του αγοριού που ποτέ της δεν ήθελε να ενηλικιωθεί, για να μπορεί να τον έχει δικό της και να καλύπτει τα δικά της κενά. Ευτυχώς όμως αυτό το παιδί μεγαλώνει και έρχεται η στιγμή να βρει το ταίρι του. Εδώ τώρα αρχίζουν τα δύσκολα και για την νύφη. Σίγουρα κάτι θα είχες υποψιαστεί, αλλά είπες πως θα αλλάξει παρακάτω; Άστοχη σκέψη. Μην θυμώνεις και μην κάνεις κακές σκέψεις γιατί για όλα χρειάζεται η ψυχραιμία. Πάμε μαζί να δούμε 5 τρόπους αντιμετώπισης:
#1. Οριοθετήσου εξ αρχής. Μην επιτρέπεις τις συγκρίσεις με εσένα. Εσύ είσαι η σύντροφος και αυτή είναι η μητέρα του. Κάθε φορά που θα λέει ή θα κάνει κάτι που δεν είναι μέσα σε αυτά τα όρια, τότε επαναπροσδιόρισε τα. Πάντα με μια ευγένεια αλλά και απόλυτη αυστηρότητα.
#2. “Με την πεθερά μου είμαστε φίλες ” είναι η βασική παγίδα της παρεμβατικής πεθεράς. Ακολουθεί την παλιά μέθοδο – χέρι που δεν μπορώ να το δαγκώσω το φιλάω- Μην υποκύψεις σε αυτή την παγίδα. Ευγένεια, κατανόηση και μια απόσταση ασφαλείας, γιατί ο καιρός έχει γυρίσματα. Άλλωστε αν ανήκει η δική σου πεθερά στην εξαίρεση, τότε με τον χρόνο θα αποδειχθεί αυτό και στο χέρι σου είναι να έχετε πιο στενές σχέσεις.
#3. Παρατήρησε τα δείγματα γραφής που εκπέμπει και μην τα παραβλέπεις ! Ακόμα και αν είσαι στην αρχή της σχέσης και θέλεις να κάνεις καλή εντύπωση, όταν βλέπεις πως ο γιόκας δεν της χαλάει χατήρι και το χαμόγελό της σε κοιτάζει με υπεροχή, τότε οι καμπάνες κινδύνου χτυπάνε με δύναμη. Είστε συνέχεια στο σπίτι της, περνάτε χρόνο μαζί της, αντί να πάτε μια βόλτα, και πάντα η δικαιολογία για όλα, περιλαμβάνει και το “πόσο δύσκολα μεγάλωσε το καμάρι της!” θα σου έλεγα να το βάλεις στα πόδια αλλά αφού επιμένεις να μείνεις προχώρησε παρακάτω την ανάγνωση.
#4. Τον καλεί πάντα στο κινητό του, για να αποφύγει να μιλήσει μαζί σου. Ειδικά όταν θέλει να του δώσει κατευθυντήριες γραμμές. Αν αυτό το έχεις παρατηρήσει τότε ήρθε ο καιρός για κουβέντα !
#5. Μίλησε στον σύντροφο σου. Είναι σημαντικό να επικοινωνήσεις μαζί του για όλα όσα νιώθεις. Αλλά το πιο σημαντικό είναι να καταλάβει πως δεν θέλεις να πάρει θέση υπέρ σου και κατά της μητέρας του. Βοήθησε τον να καταλάβει την πρόθεση σου. Είναι σημαντικό να καταλάβεις, ότι ο σύντροφός σου δύσκολα θα μπορέσει να αποκοπεί από συμπεριφορές ετών. Μην τον βάζεις σε θέση άμυνας γιατί η σχέση σας θα μπει σε δύσκολη κατάσταση. Ζήτησε την βοήθεια ειδικού να σε κατευθύνει για την σωστή αντιμετώπιση του θέματος. Οπλίσου με υπομονή και θυμήσου πως αν υπάρχει αμοιβαία αγάπη υπάρχει και επικοινωνία.
Aπαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση χωρίς την αναφορά προς την ιστοσελίδα μας.