Σχέσεις

Euaggelia Verganelaki Euaggelia Verganelaki

Νέο ζευγάρι, νέοι εραστές

Πέρασε το στάδιο της επιλογής κι αφού όλα κύλησαν αμοιβαία, ήρθε η στιγμή να βρεθεί το ζευγάρι κι ερωτικά. Εκεί, λοιπόν, είναι το νευραλγικό σημείο. Ωραία τα λόγια κι η θεωρία, αλλά εδώ μιλάμε για πράξη. Τη φυσική σωματική ένωση δύο ανθρώπων. Η χημεία πολύπλοκη και πολυσύνθετη έννοια. Το συναίσθημα φυσικά και δημιουργεί το κατάλληλο έδαφος για να υπάρξουν οι προϋποθέσεις μιας καλής επαφής, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ‘ναι προαπαιτούμενο.

Η σαρκική ένωση δυο ανθρώπων ακολουθεί τους δικούς της κανόνες κι έχει τις δικές της νόρμες. Γι’ αυτό, άλλωστε, και παρατηρείται –λίγο πιο απελευθερωμένα στην εποχή μας– η ύπαρξη ερωτικής χημείας δίχως σχέση. Οξύμωρο για κάποιους αλλά όχι απίθανο. Συμβαίνει, λοιπόν, να ‘ναι δυο άνθρωποι ζευγάρι μα η ερωτική έλξη να μοιάζει χλιαρή κι η ένωση να ‘ναι άβολη στην αρχή.

Οι λόγοι μπορεί να είναι πολλοί και διαφορετικοί κάθε φορά. Ανάλογα με τους πρωταγωνιστές της σχέσης διαμορφώνεται κι η κατάσταση. Τι θα πει αυτό; Όταν, για παράδειγμα, η σχέση έχει ξεκινήσει με βασικό κριτήριο το σεξ, τότε οι αναστολές καθώς κι η αμηχανία της πρώτης επαφής προκύπτουν σε μικρότερο βαθμό. Γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί δεν υπάρχει ο φόβος πως αν κάτι δεν πάει καλά, το τίμημα θα το υποστεί η σχέση. Είναι σε δεύτερη μοίρα κάτι τέτοιο. Η σαρκική απόλαυση έχει ρόλο πρωταγωνιστή, κι εκεί οι αναστολές κι οι σκέψεις χαλαρώνουν. Επίκεντρο είναι η απόλαυση, αυτή καθεαυτή.

Στις περιπτώσεις, όμως, όπου υπάρχει η υποψία για βαθύτερα συναισθήματα, τότε είναι όλα διαφορετικά. Υπάρχει αναστολή και φιλτράρισμα. Η υπερανάλυση κι ο έλεγχος κάθε κίνησης έχουν την τιμητική του. Δε λειτουργούμε και τόσο αυθόρμητα για να μην τρομάξουμε το σύντροφό μας. Προχωράμε με σκέψη κι έτσι ελλοχεύει ο κίνδυνος να μην είναι και τόσο ιδανικές οι συνθήκες τις πρώτες φορές της ερωτικής συνεύρεσης.

Εκεί, σε αυτές τις περιπτώσεις, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Γιατί αυτό; Γιατί μπορεί με έναν άνθρωπο να ταιριάζουμε πολύ ως ζευγάρι πέρα απ’ το ερωτικό κομμάτι. Αυτό, όμως, είναι ένα κριτήριο που από μόνο του δεν μπορεί να κρατήσει μια υγιή σχέση. Μια ερωτική σχέση στηρίζεται αυτόματα και στην ερωτική ένωση. Διαφορετικά το ζευγάρι ονομάζεται φιλικό.

Το σεξ είναι το πιο σημαντικό σημείο αναφοράς σε μια σχέση. Αν οι σύντροφοι δεν μπορούν να λειτουργήσουν ερωτικά, τα σύννεφα ανάμεσά τους δε θα αργήσουν να φανούν. Το ίδιο ισχύει και για τη νερόβραστη συνεύρεση, γιατί και σε αυτή την περίπτωση, αν δεν έρθει το φινάλε, ίσως να μην αργήσει να κάνει την εμφάνισή ένα τρίτο πρόσωπο. Δυστυχώς –ή κι ευτυχώς– δεν είναι εύκολη υπόθεση η δημιουργία κι η πορεία μιας σχέσης. Θέλει κόπο και να αφιερώσουμε χρόνο για την εξέλιξή της.

Πολύ σημαντικό το ερωτικό κομμάτι, κομβικό σημείο. Εκεί, στο κρεβάτι, δημιουργούνται οι προϋποθέσεις ένωσης ή και διαχωρισμού. Τα σώματα θέλουν το χρόνο τους. Μα ο συνδυασμός συναισθήματος κι ερωτική χημείας είναι εκρηκτικός. Λύνει τις σάρκες, αδειάζει τις σκέψεις κι απελευθερώνει το νου. Φέρνει πιο κοντά το ζευγάρι και δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες για να εξελιχθεί μια σχέση σε ιδανική.

Μην το θεωρείτε ακατόρθωτο. Χρειάζεται, όμως, έδαφος για να καλλιεργηθεί, και σίγουρα δύο να το ποτίζουν για να ευδοκιμήσει.

Συντάκτης: Ευαγγελία Βεργανελάκη
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη
Πρώτη δημοσίευση: www.pillowfights.gr

Aπαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση χωρίς την αναφορά προς την ιστοσελίδα μας.