Κοινωνικά

Euaggelia Verganelaki Euaggelia Verganelaki

Γίνε ο ζωγράφος στον πίνακα της Ζωής σου !

Αν κάθε φορά που ακουμπούσαμε το μαύρο πινέλο, σκεφτόμασταν, πως με αυτό ζωγραφίζαμε την ζωή μας, τότε σίγουρα θα θέλαμε να χρησιμοποιούσαμε και άλλα χρώματα..


Στην ζωή μας υπάρχουν μικρές και μεγάλες επιθυμίες που δεν ικανοποιήθηκαν.
Στόχοι που δεν επιτεύχθηκαν, όνειρα που δεν υλοποιήθηκαν. Και κάθε φορά που τα σκεφτόμαστε, κρατάμε  το μαύρο πινέλο και τα βάφουμε όλα μαύρα… νιώθοντας έτσι πως τίποτα δεν προχωράει. Στέφουμε με επιτυχία τον εαυτό μας με τον τίτλο του « άτυχου ανθρώπου που τίποτα δεν του πάει καλά», και αν υπήρχε η δυνατότητα απονομής Όσκαρ ως του « αποτυχημένου», με πολύ χαρά θα περπατούσαμε στο κόκκινο χαλί και θα πανηγυρίζαμε για τον τίτλο…
Ευτυχώς, υπάρχουν στιγμές, που  συνειδητοποιούμε ότι δεν  μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την ζωή έχοντας μια ηττημένη στάση.
Αντιλαμβανόμαστε πως δεν μπορούμε να αλλάξουν τα πράγματα, όταν δεν αλλάζει ο τρόπος που τα βλέπουμε. Αν έχουμε επιλέξει να τα βλέπουμε όλα μαύρα τότε δεν έχουμε επιλογές.
Ό,τι χρώμα και να υπάρχει, το μαύρο έχει δύναμη να το υπερκαλύπτει. Και το χειρότερο είναι, πως εμείς, το έχουμε επιλέξει. Μαύρες πινελιές παντού, και μέσα από αυτές  βλέπουμε τα πάντα, τον εαυτό μας και τους άλλους. Πόσο κουραστικό τελικά.
Τόσο εύκολα,  τα μαυρίζουμε όλα, και  το αποτέλεσμα μονότονο. Χρειαζόμαστε, μια επανεκκίνηση στην παλέτα με τα χρώματα της ζωής μας.!
Όταν όλα έχουν πάρει το μαύρο χρώμα, τότε αναζήτησε γύρω σου τον τρόπο που θα μεταμορφώσεις σε φωτεινό πίνακα ζωγραφικής το μαύρο φόντο σου…
Βρες και ακούμπησε φωτεινές πινελιές στη ζωή σου. Ξεκίνησε να βάζεις σκέψεις, στόχους, όνειρα, ιδέες, συναισθήματα, με χαρούμενα χρώματα και δώσε πνοή στον πίνακα σου. Εκεί που πίστευες πως όλα έχουν χαθεί και περιπλανιέσαι στο σκοτάδι, κάνε φωτεινό το σκηνικό. Έχεις τα πινέλα και τα χρώματα, απλά χρειάζεσαι κουράγιο, λίγη δύναμη για να τα ανακαλύψεις. Πάντα υπάρχουν φωτεινά χρώματα που μας φανερώνουν την όμορφη πλευρά της  ζωής, που βρίσκεται  πίσω από το μαύρο σκηνικό.
Είναι στο χέρι μας η επιλογή.  Εξαρτάται από μας αποκλειστικά αν θέλουμε φως. Δικές μας  είναι  ακόμα και οι δικαιολογίες που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να αποφύγουμε το χρώμα στην ζωή μας.

Ας κοιτάξουμε την χαρά που μας δίνει η χρωματιστή πλευρά της ζωής.

Aπαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση χωρίς την αναφορά προς την ιστοσελίδα μας.